Přihlásit |  Jak nakupovat?

Nákupní košík

Zatím prázdný

Čekankový sirup Original 250ml

Úvodní stránkaPotravinyČekankový sirup Original 250ml

sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky

185 Kč

Skladem

 ks

725 008 999

Objednávejte telefonicky
ve všední dny 9 – 17 hod



Popis

Co je čekankový sirup

Čekankový sirup Originál je novinkou na trhu sladidel. Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5. Neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty, aromata ani přidané cukry.

Použití

Čekankový sirup Originál lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů.

Sirup může být použit i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek. A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost – sirup je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk! Takže sirup nepřináší jen snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením cukru, ale navíc přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent!

Způsob použití a dávkování

Obsahuje až o 95% méně cukru a 45% méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodný pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového sirupu originál vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelném užívání takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob, což může vést ke snížení tělesné hmotnosti až o 10% za 9 týdnů.

Dávkování je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku

O čekance

Čekanka obecná (Cichorium intybus) je rostlina patřící do čeledi hvězdnicovitých. Je to vytrvalá až jeden metr vysoká bylina s tuhým stonkem. Kvete od července do října, přičemž její květy jsou obvykle jasně modré.

Právě díky barvě květů pravděpodobně vznikl i český název této rostliny -„Čekanka“, kdy modré květy čekanky lidem připomínaly modré dívčí oči, které marně čekají na návrat milého z vojny…

Rostlinky je možné nalézt ve volné přírodě poměrně hojně v okolí cest, polí, luk, lesů a strání. Pro zpracování ve velkém se ale pěstuje hlavně v Belgii a Nizozemí.

Čekanku jako prospěšnou bylinu všichni dobře známe a asi její neznámější použití je zpracování sušeného kořene do zdravé náhrady kávy – melty. Ale to samozřejmě není její jediné použití. Čekanka obecná je velice ceněnou léčivou bylinou lidového léčitelství. Víme, že může pomoci při léčbě gastritidy, ledvinových a žlučníkových kamenů, angíny, žloutenky a kožních zánětů. 

Čemu prospívá

  • Podílí se na posílení imunitního systému
  • Po požití nedochází k nárůstu hladiny glukózy v krvi a koncentraci inzulínu ani u lidí s glykemickými poruchami
  • Začleněním do stravy a v kombinaci s nízkoglykémickou dietou je dokázáno snížení hladiny glukózy v krvi u pacientů s diagnózou diabetes 1. a 2. typu a je také sníženo riziko vzniku diabetu 2. typu
  • Výrazně snižuje riziko vzniku zubního kazu
  • Podporuje růst prospěšných střevních bakterií a tím brání nežádoucímu množení ostatních patogenních bakterií
  • Napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování

Zdravotní a výživová tvrzení

  • Konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami obsahujícími cukr
  • Konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů
  • Se sníženou energetickou hodnotou
  • Se sníženým obsahem cukrů
  • Bez přidaného cukru
  • S vysokým obsahem vlákniny
  • Bez soli



Náhled tisku | Tisknout stránku | Nahoru

2009 – 2020 © iMandragora | Ochrana osobních údajů | Podmínky ochrany osobních údajů | Podmínky užití | Výklad karet

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace